Data delen met open IT-standaarden Informatie en advies Beheer en ontwikkeling

eCMR Transfollow nu ook beschikbaar voor ADR goederen

Na een traject van een half jaar heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) goedkeuring gegeven aan Transfollow om nu ook voor ADR goederen de papieren vrachtbrief te vervangen voor hun digitale app. De vraag kwam van Den Hartogh Logistics die tijd en kosten wilde besparen op een kort traject voor een klant. Op dat traject werden dagelijks 160 vrachtbrieven handmatig opgesteld, wat zeer tijdrovend was. Dat is door de goedkeuring van ILT en de implementatie van Transfollow nu verleden tijd.

Integratie met systemen

In de pilotperiode heeft Den Hartogh Logistics de app getest op een kort traject voor een klant van en naar een Logistics Service Center. Door de integratie van de app van Transfollow met de boordcomputers van de twintig trucks die op die route rijden heeft Den Hartogh Logistics op die route bijna geen omkijken meer naar de vrachtbrieven. Transfollow is namelijk ook geïntegreerd met het planningssysteem.

Kans op fouten neemt af

Door deze integratie van systemen hoeven er geen vrachtbrieven meer geschreven te worden. Hierdoor kunnen de mensen, die de vrachtbrieven schreven, nu voor andere werkzaamheden ingezet worden. Daarnaast neemt, door het proces te digitaliseren, de kans op fouten in de documenten aanzienlijk af. Ook het milieu wint er bij. Vrachtbrieven bestaan uit uit vier pagina’s. En dat elke dag maal 160 levert op jaarbasis een enorme papierbesparing op.

Ondertussen heeft Den Hartogh Logistics Transfollow Transfollow ook draaien bij een tweede Logistics Service Center en op een route in Rotterdam. 

Download hier het hele artikel met achtergrondinformatie over de effecten die door Den Hartogh Logistics ervaren worden na de implementatie van Transfollow.

 Adr vrachtbrieven in App TransFollow 

12 december 2019
Deel deze post
Labels
Archiveren
UTURN verbetert gegevensuitwisseling met OpenTripModel