Data delen met open IT-standaarden Informatie en advies Beheer en ontwikkeling

Digitale stap voorwaarts voor Euser en Albert Heijn door OTM koppeling

C&H Euser uit Barendrecht heeft recentelijk de ‘automatische koppeling’ met opdrachtgever Albert Heijn in gebruik genomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het standaard protocol voor data uitwisseling ; het Open Trip Model (OTM). Het TMS dat Euser gebruikt, Transplan van RGB+, is volledig ingericht om deze 2-weg communicatie te kunnen verwerken. Hiermee lopen Euser en RGB+ voorop als het gaat om slimme integratie middels OTM tussen de verladende partij en de vervoerder.

Bron: blog RGB+

Samenwerking zorgt voor win-win

Tijdens een 2 jaar durend traject is intensief samengewerkt tussen Euser, RGB+, Simacan en Albert Heijn. Het doel van de realisatie van de OTM koppeling is om een snellere en transparantere informatieketen op te zetten tussen de vervoerder en verlader. Daarbij is voor Euser van groot belang om orders sneller binnen te krijgen in Transplan zonder informatieverlies en zonder handmatige acties. Voor de verlader zijn de orders via het Simacan platform zichtbaar verrijkt met real-time realisatie data.

Voor TMS leverancier RGB+ uit Raalte is deze integratie van OTM binnen het standaard product erg belangrijk. RGB+ heeft veel klanten in de retail. Naast de voordelen voor de klanten biedt het technisch ook meer voordelen; OTM is een standaard voor data uitwisseling. Hierdoor behoren er maatwerkoplossingen tot het verleden. Data wordt beter traceerbaar en fouten kunnen sneller opgemerkt worden via logging. Al met al een win-win voor alle partijen.

 

11 juli 2021
Deel deze post
Archiveren
Weet u echt zeker wie het is, die online gegevens uit uw portal of platform ophaalt? Simply Deliver wel!