Data delen met open IT-standaarden Informatie en advies Beheer en ontwikkeling

Developer portal OTM live

Vanaf nu is het developer portal voor het Open Trip Model (OTM) live. Dit is de eerste versie die continu verder ontwikkeld en uitgebreid wordt, met meer voorbeelden en uitleg. Op deze pagina kunnen gebruikers van het OTM informatie vinden om het model te implementeren. Het Open Trip Model is ontwikkeld en nadrukkelijk bedoeld als open IT-standaard, waaraan iedereen een bijdrage kan leveren om het te verbeteren. Dat geldt ook voor dit developer portal. We nodigen iedereen dan ook uit om de eigen bevindingen te delen en te helpen het portal te verbeteren!

Wat vind je op het developer portal?

Het developer portal biedt een handleiding voor het gebruik van het Open Trip Model:

  • De fundamentals: de gedachtengang waarop het model gebaseerd is;

  • How to: hoe gebruik je het model in verschillende concepten (inclusief voorbeelden);

  • OTM profielen: de al ontwikkelde structuren die je één op één (of aangepast) kunt overnemen voor het modelleren van use cases. Voorbeelden zijn de transportopdracht, monitoring van transport en VESDI (VESDI is een vehicle, emissie en shipment interface, onder andere te gebruiken voor data aanlevering CBS).

Het portal biedt eenvoudig toegang tot de meer gedetailleerde OTM API documentatie en tot de registratie van Change Requests via GitHub.

Verder ontwikkelen

Het Open Trip Model is in ontwikkeling en zal zich verder blijven ontwikkelen, naarmate meer partijen er gebruik van maken en het verbeteren. Individuele verbeteringen kunnen waardevol zijn voor meer partijen. De uitnodiging aan gebruikers is dan ook om je eigen verbeteringen te delen, zodat deze indien gewenst in de voorbeeldprofielen kunnen worden opgenomen. Van belang daarbij is dat de oorspronkelijke principes overeind blijven. Zo maken we als logistiek-IT community het delen van data steeds eenvoudiger en betrouwbaarder.

28 april 2021
Deel deze post
Archiveren
Bedrijfsleven, CBS en overheid realiseren sterke verbetering data-uitwisseling