Data delen met open IT-standaarden Informatie en advies Beheer en ontwikkeling

Weet u echt zeker wie het is, die online gegevens uit uw portal of platform ophaalt? Simply Deliver wel!

Simply Deliver levert een slimme cloudoplossing voor deliverymanagement waarmee verladers en logistieke dienstverleners zendingen kunnen volgen die ze uitbesteden aan andere vervoerders. Dat doen de gebruikers van Simply Deliver onder andere met een app waarmee ze het ophalen en afleveren van zendingen kunnen plannen en volgen en een digitaal bewijs van aflevering kunnen ontvangen.

Onzekerheid over identiteit

Bij conventionele platformen wordt er veel aandacht besteed aan cyber security. Er zijn weinig verhalen bekend van platformen die gehackt zijn, dus de beveiliging van de platformen lijkt goed op orde. Een vraag die echter nog opgelost moest worden, was de vraag of een gebruiker van het platform wel echt is, wie hij zegt dat hij is.

Als verladers een transportopdracht uitzetten op een platform en er niet vanuit kunnen gaan dat de juiste partij de vracht komt ophalen, staat de deur open voor frauduleuze praktijken als diefstal. Dit kan diefstal zijn van fysieke vracht, maar ook van bedrijfsgevoelige informatie.

“Verladers die zelf transporten organiseren, maar geen eigen vervoersmiddelen hebben zijn een belangrijke doelgroep van ons”, vertelt Simply Deliver-eigenaar Osman Akdemir. “Ze moeten er zeker van kunnen zijn dat de vervoerder waarmee zaken worden gedaan inderdaad degene is die hij zegt te zijn.

iSHARE beveiligt bedrijfsgegevens

Kortgeleden implementeerde Simply Deliver daarom iSHARE. iSHARE biedt wel deze zekerheid dat personen die toegang vragen tot data, daadwerkelijk gemachtigd zijn om de data te ontvangen. Door slimme oplossingen controleert iSHARE of bedrijven met de juiste partij communiceren.

Daarnaast kunnen, via gebruiksvriendelijke interfaces, verladers nauwkeurig aangeven welke informatie wel en niet aan bijvoorbeeld een specifieke vervoerder beschikbaar wordt gesteld. iSHARE zorgt dus voor een hoge mate van veiligheid voor bedrijfsgevoelige data. Het zorgt er voor dat bedrijfsgegevens niet in de verkeerde handen terecht komen.

Implementatie kostte 5 dagen

Het kostte Simply Deliver vijf dagen om het systeem te implementeren. Akdemir: “Wij zijn nu nog een van de voorlopers, maar ik verwacht dat veel meer logistieke bedrijven iShare gaan gebruiken. En dat levert ze veel op omdat ze zich daarmee presenteren als een betrouwbare zakenpartner.” Binnen afzienbare tijd zal Simply Deliver ook de TLN Transportopdracht en OpenTripModel implementeren om door de hele supply chain nog efficiënter data te delen. “We willen naast iSHARE dat ons systeem geschikt is voor alle standaarden van de Stichting Uniforme Transport Code. Want die zorgen voor veel efficiency bij de communicatie met logistieke bedrijven. En je kunt je beter bij bestaande standaarden aansluiten dan zelf opnieuw het wiel uitvinden.”

Zelf aan de slag

Wilt u zelf ook aan de slag met iSHARE? Kijk hier voor de technische specificaties, of kom in contact met ons via het contactformulier.

16 juni 2019
Deel deze post
Labels
Archiveren
Poort8 - Wie verleen ik toegang tot mijn systeemdata en hoe reguleer ik dat?