arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Workshop: Uitwisselen transportopdrachten van x(ML) naar OTM

Wil je van gebruikers (logistiek dienstverleners en ICT-leveranciers) van het Open Trip Model horen hoe zij werken met het model? Wil je weten hoe je het model kunt toepassen bij het uitwisselen van transportopdrachten? Wil je weten op welke manier de communicatie van het Open Trip Model werkt? Wil je de verschillen weten tussen XML en het Open Trip Model?

Lees hieronder alle informatie over onze (online) workshop op 26 januari aanstaande en meld je meteen aan!

Praktische info en aanmelden

Workshop 'Uitwisselen transportopdrachten van x(ML) naar Open Trip Model' 

Woensdag 26 januari van 14.00 tot 16.00 uur (met uitloop tot 17.00 uur)

Ik meld me aan!

Na aanmelding ontvang je daags voor de workshop een link voor de meeting (Microsoft Teams).

We raden je aan je alvast voor te bereiden. Je kunt daarvoor het developer portal van OTM raadplegen en eventuele vragen al vooraf stellen via het discussie forum op de website. Discuss (opentripmodel.org).

Aanleiding en inhoud van de workshop

Uitwisseling van transportopdrachten en statusberichten gebeurt vandaag de dag nog op veel verschillende manieren. Bellen, mailen, pdf, excel of csv files of via EDI en klant specifieke XML koppelingen.

Het doel van SUTC en DALTI is om hier verbetering in aan te brengen en het middel dat we hiervoor gezamenlijk ontwikkelen is het Open Trip Model als open source data deelmodel.

In het afgelopen jaar is er goede voortgang geboekt. Het Open Trip Model is nog verder doorontwikkeld en steeds meer bedrijven zijn bezig met de implementatie oftewel de “proof of the pudding”.

Tijdens de implementatie zijn er vanzelfsprekend nog veel vragen: hoe modelleren we … in OTM, hoe zetten we de communicatie op?

In deze workshop geven wij antwoord op de veel voorkomende vragen. Omdat veel vragen het best beantwoord kunnen worden door daadwerkelijke gebruikers, leveren Transportial, VTS Transport en Logistiek, Adabt, TANS en Simacan een actieve bijdrage aan de workshop.

Agenda workshop

1. Stand van zaken Open Trip Model.

  • Wat kan er wel en wat kan er niet met OTM?
  • Versie 5.3 is dec 2021 gereleased. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
  • Openstaande change request – GitHub

2. Manier van communicatie

  • Op welke manier communiceren we met OTM?
  • Wat is het verschil tussen communicatie met XML en OTM?

3. Voorbeelden uit de praktijk

  • Concrete voorbeelden van bedrijven die OTM inzetten voor uitwisseling transportopdrachten

4. Discussie en vragen

  • OTM is open source oftewel van de community. Door elkaar vragen te stellen leren we van elkaar en kunnen we OTM en de toepassing in de praktijk verbeteren. Hiervoor reserveren we voldoende ruimte.

Voor wie?

De workshop is in eerste instantie bedoeld voor ontwikkelaars, developers, integratiespecialisten, en productmanagers bij IT leveranciers, logistiek dienstverleners en verladers die actief aan de slag willen met OTM om uitwisseling transportopdrachten te ontwikkelen.

Daarnaast is deze geschikt voor projectmanagers, transportmanagers of accountmanagers die de uitwisseling van transportopdrachten willen optimaliseren en anderen die geïnteresseerd zijn in de werking van het Open Trip Model.