arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Webinar: Transport organiseren zonder het EDI-syndroom, met digitale standaarden

24-04-2020 - Simpele elektronische uitwisseling van gegevens tussen verladers, (eigen) vervoerders en logistiek dienstverleners die met veel verschillende partijen samenwerken blijkt nog steeds uitdagend. Door gegevens uit te wisselen met de digitale standaarden Open Trip Model en iSHARE wordt het uitwisselen van o.a. transportopdrachten en statusinformatie veiliger, efficiënter en uiteindelijk goedkoper.

Wil je weten hoe dit werkt? Meld je dan aan voor ons webinar op 8 mei om 10 uur.

Elektronische uitwisseling van logistieke informatie is een flinke klus

Stel dat je als verlader werkt met verschillende logistieke dienstverleners, of dat je als logistiek dienstverlener een veelheid aan opdrachtgevers hebt. Dan is het koppelen van ICT-systemen met deze partijen om transportopdrachten en status informatie over zendingen elektronisch uit te kunnen wisselen, en ook het zeker weten met wie je zaken doet, een flinke klus.

Uit onderzoek van TLN, evofenedex en Beurtvaartadres blijkt dat 75% van het logistiek-gerelateerde bedrijfsleven het ingewikkeld vindt om systemen met elkaar te laten communiceren maar dat dit wel zeer wenselijk is. Je stuurt mails naar elkaar, ontvangt XML of pdf berichten of je pakt gewoon de telefoon. Om deze informatie goed in je ICT-systemen te verwerken is veel handmatig werk nodig of je maakt gebruik van specifieke ingerichte EDI-koppelingen met je klant of opdrachtnemer. Vaak is dit informatie in verschillende (technische) talen en is het moeilijk te controleren of de opdracht is uitgevoerd door de door jou vertrouwde partij en dat deze je de juiste informatie stuurt. Zeker bij kostbare goederen is dit belangrijk om te weten.

Open Trip Model en iSHARE maken data uitwisseling eenvoudiger

Wat nu als we allemaal gebruik zouden maken van dezelfde (technische) taal en van hetzelfde betrouwbare autorisatie mechanisme? Dat zou al dit handmatige werk en de vele specifieke koppelingen grotendeels overbodig maken. Om dit mogelijk te maken zijn de - voor iedereen bruikbare - standaarden Open Trip Model en iSHARE ontwikkeld, vanuit de Topsector Logistiek, in samenwerking met het bedrijfsleven.

Het Open Trip model is een zogenaamd ‘open source datadeelmodel’. Door dit model te gebruiken, kunnen jij en de partijen waarmee je samenwerkt, transportopdrachten en statusinformatie uitwisselen in dezelfde taal. Wanneer je gebruik maakt van het afsprakenstelsel iSHARE, krijg je volledige controle over wie onder welke voorwaarden toegang heeft tot jouw data.

Deelnemen?

In het webinar ‘Transport organiseren zonder het EDI-syndroom’ leggen wij je de historie, werking en governance uit van het Open Trip Model en iSHARE en welke voordelen dit voor jou als bedrijf kan hebben. Wanneer? Vrijdag 8 mei om 10 uur