arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Verenigd Koninkrijk Ratificeert eCMR

02-01-2020 - Na landen als Franrijk, België, Spanje en Portugal accepteert het Verenigd Koninkrijk als 24e land het protocol van Transfollow. Dit betekent dat ze de eCMR (digitale vrachtbrief) accepteren als volwaardig alternatief voor de papieren vrachtbrief voor zowel nationaal als internationaal transport.

Digitalisering noodzakelijk

Tegenwoordig eisen leveranciers en afnemers veel meer inzicht in de status van bestellingen. Als consument heb je real-time inzicht in de status van je online bestellingen en kun je precies zien in welk stadium je levering is. Dit eisen bedrijven ook steeds meer.

De enige manier om hier als bedrijf aan te voldoen is door je processen te digitaliseren. Transfollow ondersteunt hierbij door het proces van de digitale vrachtbrief te digitaliseren (eCMR).

Optimaliseren van de supply chain

Doordat bij het gebruik van Transfollow constant status updates van leveringen binnenkomen hebben bedrijven nagenoeg real-time inzicht waar hun goederen zich bevinden. Dit kunnen ze communiceren naar hun afnemers. En door het opslaan van al deze data kunnen bedrijven het proces bij een volgende levering optimaliseren op basis van deze data. Structurele bottlenecks in het proces worden inzichtelijk en kunnen aangepakt worden.

Daarnaast heeft het gebruik van een eCMR een significant effect op de hoeveelheid tijd die besteed wordt aan administratie en archivering van vrachtbrieven. Daardoor draagt de eCMR zowel intern als extern bij aan het besparen van kosten en optimaliseren van de supply chain.

Niet alleen Verenigd Koninkrijk profiteert

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is een belangrijke handelspartner van Nederland en andere landen binnen de EU. Dat het VK nu ook toegetreden is tot de 24 landen die het Transfollow protocol ratificeren heeft niet alleen effect op bedrijven uit het VK. Bedrijven uit Nederland die veel handel doen met het VK kunnen nu ook hun vrachtbrieven digitaliseren.

Volledig Artikel

Klik hier voor het volledige artikel over de ratificatie door het Verenigd Koninkrijk.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf ook aan de slag met Transfollow? Neem contact met ons op via het contactformulier.