arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

UC Group en Visma Connect brengen iSHARE verder

In 2017 maakten tientallen logistieke organisaties op initiatief van de Topsector Logistiek en onder regie van consultancybureau INNOPAY gezamenlijk afspraken omtrent data delen. Het doel: makkelijk, veilig en gecontroleerd data met elkaar delen. Zo kunnen ook organisaties die zich verderop in de keten bevinden en elkaar over het algemeen niet kennen op een vertrouwde manier data met elkaar delen.

iSHARE

Sinds 2018 is iSHARE beschikbaar voor de gehele logistieke sector: voor grote- en kleine ondernemingen, publieke- en private organisaties en vragers en aanbieders van data en hun leveranciers. Inmiddels werken meerdere logistieke organisaties en IT-bedrijven aan de implementatie van de technische specificaties van iSHARE in hun software. Zodra zij de technische implementatie hebben afgerond en de toetredingsprocedure hebben afgerond, worden zij als deelnemer toegelaten tot het iSHARE-netwerk. iSHARE is een netwerk van logistieke partijen die werken volgens de iSHARE afspraken en daarmee onderling drempelloos data kunnen delen.

INNOPAY

De voormalige opdrachtnemer INNOPAY, die iSHARE in opdracht van de Topsector Logistiek hielp ontwikkelen, zal de taken de komende maanden overdragen. Daarnaast zal de huidige governance van Stichting iSHARE borgen dat er een directe lijn naar de Topsector Logistiek blijft bestaan. En de iSHARE gecommitteerde partijen uit de logistieke sector blijven mede bepalen hoe het afsprakenstelsel zich verder ontwikkelt.

Aanbesteding tot eind 2020

De Topsector Logistiek heeft de adoptie van iSHARE via de aanbesteding ‘iSHARE Adoptie en Beheer’ aan de UC Group gegund. UC Group zal hiervoor samenwerken met Portbase, Cargonaut en ECS International. 
Het beheer van het afsprakenstelsel iSHARE is tot eind 2020 aan Visma Connect gegund.

UC Group & Visma

Topsector Logistiek

Lees hier op de website van de Topsector Logistiek het hele verhaal met achtergrondinformatie over UC Group en Visma Connect.

Voucherregeling

Heeft u al genoeg gelezen en bent u overtuigd van het belang van iSHARE om efficiënt en effectief data te delen met andere ondernemers? Start met de implementatie!

Voor vragen kunt u ons raadplegen via het contactformulier.

Vergeet daarnaast ter ondersteuning niet om gebruik te maken van de voucherregeling.