arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Talking Traffic neemt filosofie van standaarden mee naar tekentafel

Talking Traffic is een nieuwe landelijke werkwijze gestart voor borging en beheer van standaarden. In dit voorbeeld passen ze de werkwijze toe op Intelligente Verkeers Regel Installaties (iVRI's). Als deze methode werkt is deze zeker ook toe te passen op andere industrieën of technologieën.

Dat standaarden door steeds meer industrieën worden omarmd is een feit. Goede voorbeelden zijn de Ketenstandaard in de bouw, de EBA-standaard in de afvalsector en de Aquo-standaard in de watersector. Het nieuwe aan de werkwijze van Talking Traffic is dat de standaarden al bedacht worden voordat de eigenlijke techniek zichzelf bewezen heeft en dat het niet-vrijblijvende standaarden worden.

Dit betekent niet dat de standaarden aan de markt worden opgelegd, maar er wordt een standaard dataset gemaakt en iedereen kan verzoeken indienen om aanpassingen op deze set door te voeren. Door een speciale commissie worden deze verzoeken behandeld en beoordeeld. Indien nodig wordt vervolgens de standaard dataset aangepast.

Klik hier voor de link naar het complete artikel van Talking Traffic