arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

SUTC draagt bij aan ontwikkeling standaarden voor afval en grondstoffen

SUTC en NVRD, de vereniging die gemeenten en publieke bedrijven ondersteunt bij het afvalbeheer, starten een samenwerking om de standaarden voor afval en grondstoffen, de zogenaamde STOSAG standaarden, verder te ontwikkelen.

Stuurgroep Open Standaarden Afval en Grondstoffen (STOSAG)

De STOSAG beheert en onderhoudt de standaarden die zijn opgesteld voor de toegangsprocessen tot ondergrondse verzamelcontainers en het ledigen van minicontainers. Daarnaast beheert de STOSAG ook de standaarden die de informatie-uitwisseling rondom stortingen in ondergrondse verzamelcontainers en met minicontainers mogelijk maakt.

Toekomstbestendige standaarden

De STOSAG norm bestaat inmiddels een aantal jaren en is toe aan een update. SUTC gaat dit in opdracht van STOSAG en in samenwerking met de de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) organiseren voor de STOSAG.

In juni start SUTC met een inventarisatie van de wensen en eisen m.b.t. de STOSAG standaarden. Daarnaast zal de impact van de Europese norm EN17367 die eind dit jaar gepubliceerd wordt, worden geanalyseerd. 

Volgens planning zal de update in het derde kwartaal van 2020 gereed zijn voor publicatie.

Meer weten of meewerken?

Wilt u meer weten over de STOSAG standaarden of meewerken aan de update van de standaard?

Stuur dan een e-mail naar info@sutc.nl.