arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Portbase implementeert iSHARE

04-10-2019 - Community Platform Portbase, is officieel toegetreden als Deelnemer van iSHARE. Met de toetreding maakt Portbase het voor de havencommunity mogelijk om data op een laagdrempelig en veilige manier te delen en organiseren, ook voor partijen die geen klant zijn van Portbase. De eerste transacties via iSHARE worden in de praktijk gebracht. Na twee jaar samenwerken, ontwikkelen, bouwen, testen en meeschrijven aan het afsprakenstelsel zette Iwan van der Wolf, directeur van Portbase, vorige week zijn handtekening onder het officiële contract met de Stichting iSHARE.

Data delen naar een volgend niveau

Duidelijkheid over wie wat met welke data mag, is voor partijen binnen de havencommunity een vereiste om data delen naar een volgend niveau te brengen. Daarbij zijn de huidige (vaak) bilaterale onderlinge afspraken over identiteit, rechten en autorisaties van data inefficiënt en het kost bedrijven veel tijd om dit goed te regelen. Met de inzet van iSHARE is dit verleden tijd, omdat iedereen met een iSHARE contract van elkaar de rechten en plichten weet zodat je minder afspraken hoeft te maken. Het is vanaf nu mogelijk om op individueel assetniveau aan te geven dat een partij daadwerkelijk een taak moet vervullen in de keten en het daarmee van belang is om bepaalde informatie te mogen ontvangen. Dit versnelt processen en zorgt voor een optimalisatie van de keten.

Volledige artikel Topsector Logistiek

Lees hier het volledige artikel op www.topsectorlogistiek.nl.

Steeds meer bedrijven implementeren iSHARE. Klik hier voor meer informatie over iSHARE. Wilt u zelf ook aan de slag met iSHARE, neem contact met ons op via het contactformulier.