arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Noorwegen treedt toe tot het netwerk van landen waar de eCMR geldig is

24-06-2020 - Na het Zweden treedt Noorwegen nu als 26e land toe tot het netwerk van landen waar je terecht kunt met een digitale vrachtbrief (eCMR) als vervanger voor de papieren vrachtbrief.

Digitalisering noodzakelijk

Tegenwoordig eisen leveranciers en afnemers veel meer inzicht in de status van bestellingen. Als consument heb je real-time inzicht in de status van je online bestellingen en kun je precies zien in welk stadium je levering is. Dit eisen bedrijven ook steeds meer.

De enige manier om hier als bedrijf aan te voldoen is door je processen te digitaliseren. Een eCMR aanbieder ondersteunt hierbij door het proces van de digitale vrachtbrief te digitaliseren (eCMR).

Optimaliseren van de Supply Chain

Doordat bij het gebruik van een eCMR constant status updates van leveringen binnenkomen hebben bedrijven nagenoeg real-time inzicht waar hun goederen zich bevinden. Dit kunnen ze communiceren naar hun afnemers. En door het opslaan van al deze data kunnen bedrijven het proces bij een volgende levering optimaliseren op basis van deze data. Structurele bottlenecks in het proces worden inzichtelijk en kunnen aangepakt worden.

Daarnaast heeft het gebruik van een eCMR een significant effect op de hoeveelheid tijd die besteed wordt aan administratie en archivering van vrachtbrieven. Daardoor draagt de eCMR zowel intern als extern bij aan het besparen van kosten en optimaliseren van de supply chain.

Volledig Artikel

Klik hier voor het volledige artikel over de ratificatie door Zweden.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf ook aan de slag met de eCMR? Neem contact met ons op via het contactformulier.