arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Met verkeersmanagementdata efficiënter plannen en navigeren? Het kan!

Data, connectiviteit of gegevens uitwisselen, het zijn allemaal woorden die vaak de revue passeren. Het probleem is alleen dat ze vaak vaak meer vragen oproepen dan antwoorden. Smart Mobility heeft daarom een filmpje gemaakt waarin ze een overzicht geven van nog maar een deel van de mogelijkheden van deze "buzzwords".

Vraagstukken ondernemers

Elke ondernemer in Nederland kampt, in de huidige online wereld, namelijk met vragen als:
"Mijn vrachtauto's komen vaak te laat door openstaande bruggen en files, hoe kan ik dat voorkomen?"
"We zijn veel tijd kwijt met het registreren van alle wisselende venstertijden in alle gemeenten, hoe kan ik dat oplossen?"
"Waar ligt precies de grens van een milieuzone en mag mijn vrachtwagen de zone betreden?"
"Er schijnt een evenement te zijn in de binnenstad, wat is de meest optimale alternatieve route voor mijn vrachtwagen?"

Dit zijn vraagstukken waar veel ondernemers dagelijks tegenaan lopen.

Inzicht door connectiviteit

Wat als alle bedrijven aan kunnen sluiten op gegevens die op de servers staan van het NDW? In dat geval zouden bedrijven in hun navigatiesysteem kunnen zien of bruggen open staan of waar evenementen plaatsvinden. Het gevolg is dat de route van een vrachtwagen met deze gegevens real-time aangepast kan worden, zodat de goederen zo snel mogelijk hun eindbestemming bereiken. Dit zijn slechts 2 voorbeelden van alle mogelijkheden die connectiviteit de logistieke sector biedt. Als systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen biedt dit oneindige kansen voor de kwaliteit van een transportplanning en de doorstroom van het transport.

Data als 5e mobiliteit

Smart Mobility heeft daarom een film gemaakt over data als 5e mobiliteit. In het filmpje wordt antwoord gegeven op een deel van deze vragen en wordt inzicht verschaft in de mogelijkheden die connectiviteit biedt.

Bekijk hier het filmpje.

Ok, wat kan ik nu zelf doen?

Er lopen op dit moment veel initiatieven vanuit zowel het bedrijfsleven als vanuit de overheid om het delen van gegevens te bevorderen. Wij zijn hier nauw bij betrokken. Het efficiënt uitwisselen en delen van data is waar onze expertise ligt. Loopt u zelf ook tegen dit soort vraagstukken aan met betrekking tot connectiviteit? Of wilt u aansluiten bij initiatieven van de overheid?

Neem contact op met ons via het contactformulier en laat ons u helpen.

Naast onze kennis, bieden we de logistieke sector tot 1 juli een financiële ondersteuning bij de implementatie van een van de tools die door ons wordt aangeboden. Schrijf u zelf hier voor 1 juli in om deel te nemen aan de voucherregeling om efficiënter data te gaan delen.