arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Jorr-IT gebruikt de transportopdracht om eenvoudig te koppelen met transporteurs vanuit een WMS

13-09-2019 - Jorr-IT Solutions bestaat sinds 2017 en is een IT leverancier gevestigd in Spijkenisse. Vanuit veel praktijk ervaring en logistieke kennis probeert Jorr-IT een verschil te maken voor de kleinere spelers in de markt. Dit doen ze door slimme digitale oplossingen aan te bieden die aansluiten op de dagelijkse processen van logistiek bedrijven. “Ik zag dat de kleinere spelers onvoldoende bediend worden als het gaat over logistieke software”, aldus Jorrit van der Weg (eigenaar).

Inspelen op ontwikkelingen

Jorr-IT vind dat IT leveranciers beter moeten inspelen op de nieuwe ontwikkelingen die uit de logistieke sector komen en niet alleen maar moeten kijken of er voldoende klanten zijn om het te financieren. Soms moet je ook een gok durven te wagen om zo de markt bij te staan om vooruit te komen. Door de terughoudendheid van IT leveranciers zie je dat veel initiatieven stranden, vaak vanwege de kosten die klanten moeten betalen.

Koppelingen maken

Een van de behoeften van logistieke bedrijven is om data steeds vaker digitaal en automatisch met elkaar te delen. De grote uitdaging is om dit rendabel te kunnen realiseren. Het is namelijk noodzakelijk om digitale koppelingen te leggen tussen de softwaresystemen waar deze data uit komt. Elk bedrijf heeft zijn systemen daarentegen op zijn eigen manier ingericht, of laten inrichten, waardoor elke koppeling uniek is. Hier is een behoefte uit de markt om dit probleem op te lossen. Daarom focust Jorr-IT zich, naast consultancy en zijn eigen WMS product, sterk op dit proces.

Jorr-IT probeert deze koppelingen zo makkelijk mogelijk te maken. “Veel IT leveranciers vragen hoge tarieven voor het leggen van koppelingen, maar als je het slim en eenvoudig inricht kan dit veel sneller. Eenvoudige koppelingen kan je al in een avondje geprogrammeerd hebben”, aldus Jorrit.

Transportopdracht als bericht

Een belangrijk onderdeel in de koppelingen is het bericht wat heen en weer gestuurd wordt. Omdat elk systeem op zijn eigen manier met velden is ingericht begrijpen systemen niet automatisch alle berichten die heen en weer gestuurd worden. Er moeten zogenoemde mappings gemaakt worden. Dit is een vertaling van de velden uit berichten van verzenders naar de velden zoals deze in het systeem staan van de ontvangers.

De TLN Transportopdracht biedt hiervoor een belangrijke oplossing. Deze berichtspecificatie standaardiseert het maken van koppelingen. De TLN Transportopdracht is een bericht wat gestuurd wordt met vooraf afgesproken velden die iedereen op dezelfde (afgesproken) manier leest. Omdat bedrijven in heel Nederland gebruik maken van deze standaard is het niet meer nodig om telkens nieuwe mappings (en ingewikkelde koppelingen) te maken. Het bericht wat je verstuurt kan iedereen zonder probleem lezen.

Jorr-IT gebruikt de TLN Transportopdracht en koppelt deze transportopdracht niet alleen van TMS naar TMS, maar heeft het ook verwerkt in hun WMS product. Dit maakt het mogelijk om direct vanuit je warehouseplanning digitaal transportorders te sturen naar je logistiek dienstverleners.

Kan ik dit zelf ook?

Ziet u zelf ook deze voordelen en wilt u hier mee aan de gang, vul hier het contactformulier in en we nemen contact op.