arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

ICT-leveranciers cruciaal bij data delen, en waarom dit geen probleem meer is

Webinar 29 juli 15.00 - ICT leveranciers cruciaal bij data delen en standaardisatie
Dat we niet meer om digitaliseren en data delen heen kunnen is wel duidelijk. En ook dat we digitale standaarden nodig hebben om dit veilig, efficiënt en op grote schaal te doen. Maar iets is pas een standaard als iedereen het gebruikt.
De uitdaging is om theorie en praktijk bij elkaar te brengen. ICT leveranciers spelen daarbij een cruciale rol. Tijdens het webinar bespreken we middels een vraaggesprek over het Open Trip Model op welke manier de rol van de ICT-leveranciers aan het veranderen is, hoe dit kon ontstaan en waarom dit bijzonder goed nieuws is voor logistieke partijen. Ook de aanvullende rollen van DALTI en SUTC in deze ontwikkelingen komen aan bod.

Klik hier om u in te schrijven voor het webinar op 29 juli, 15:00 - 16:00 uur.

De nieuwe visie en werkwijze van ICT-leveranciers

Wat bezielde ICT-leverancier Simacan om het Open Trip Model als ‘open source’ datamodel te ontwikkelen en niet een uniek eigen model te maken, waar alleen zij en hun klanten van konden profiteren? Waarom droegen zij het over aan SUTC, het expertisecentrum voor logistieke standaarden?

En wat heeft de visie van Simacan gemeen met die van de oprichters van DALTI, de vereniging voor ICT-leveranciers van de logistieke sector? Deelnemers krijgen inzicht over de nieuwe weg die de bij DALTI aangesloten ICT-leveranciers zijn ingeslagen; van het werken met unieke koppelingen tussen alle verschillende systemen, naar nauwe onderlinge samenwerking en standaardisatie. Wat is het doel dat ze hiermee willen bereiken? Hoe werken ze samen en hoe gaat de logistieke sector hiervan profiteren? Wat is er nog voor nodig om dit voor elkaar te krijgen en hoe kunnen logistieke partijen hiermee aan de slag gaan?

De rollen van SUTC en DALTI en de waarde van het Open Trip Model

Waarom wilde SUTC, het expertisecentrum voor digitale standaarden het Open Trip Model adopteren en hoe heeft zij het beschikbaar gesteld voor de hele logistieke sector? Hoe werkt zij samen met DALTI?

DALTI heeft het Open Trip Model omarmd als de standaard voor de logistiek en ook de overheid ziet het inmiddels als een van de belangrijkste communicatie talen voor uitwisseling van data tussen overheden en bedrijfsleven. Hoe komt dit en wat gebeurt er om het verder te ontwikkelen en uit te nutten?

Klik hier om u in te schrijven voor het webinar op 29 juli, 15:00 - 16:00 uur.

De sprekers

De sprekers

Rob Schuurbiers is CEO van Simacan en grondlegger van het Open Trip Model. Simacan levert een platform dat is gericht op end-to-end visibility en control in supply chains. Het door Simacan ontwikkelde  Open Trip Model is overgedragen aan SUTC, zodat het beschikbaar kwam voor de gehele sector.

Wout van den Heuvel is algemeen secretaris van SUTC – beheer- en expertisecentrum van open Logistieke ICT standaarden en werkt vanuit die hoedanigheid nauw samen met  DALTI.

René Knapen is voorzitter en een van de initiatiefnemers van DALTI en directeur van TANS, leverancier van TMS systemen.