arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Chr. Vermeer Transport vindt oplossing voor handmatig overtikken transportopdrachten

Familiebedrijf Chr. Vermeer Transport uit Dongen is een allround logistieke dienstverlener die is gespecialiseerd in fijnmazige distributie, palletdistributie, groupagetransport en opslag. Chris Sauerbier, werkzaam bij Chr. Vermeer Transport, vertelt dat er vanuit verladerskant steeds meer vraag is naar digitale koppelingen om processen te automatiseren. Het probleem is echter dat er allerlei verschillende softwarepakketten worden gebruikt.

Oplossing voor digitale koppelingen

Chris Sauerbier vertelt: "Wij hebben veel verschillende klanten die allemaal hun eigen systeem hebben. Wij moeten hun opdrachten vaak handmatig in ons TMS invoeren of telkens een nieuwe koppeling inrichten. Een gestandaardiseerde transportopdracht is hiervoor een uitkomst. Wij hebben kortgeleden Transportopdracht van TLN geïmplementeerd omdat zij als branchevereniging verwacht dat dit dé standaard voor het digitaal verstrekken van opdrachten wordt.”

Enorme efficiency slag

Inmiddels heeft Chr. Vermeer Transport met twee klanten koppelingen gemaakt via Transportopdracht. Een daarvan betreft een leverancier van kerstpakketten waarvoor de logistieke dienstverlener aan het einde van het jaar zo’n 1.000 vrachten vervoert.

Sauerbier: “Die opdrachten werden bij ons allemaal handmatig ingevoerd. Dat was bijna onbegonnen werk. Door de invoering van Transportopdracht worden deze opdrachten vanaf dit jaar met één druk op de knop in onze systemen ingevoerd. Dat zorgt voor een enorme efficiencyslag. Geen papierwerk meer, fouten worden voorkomen en er is direct inzicht in de vervoerscapaciteit die nodig is en het aantal en soort voertuigen dat we daarvoor moeten reserveren.” Sauerbier hoopt dat ook steeds meer verladers deze standaarden zullen toepassen, zodat processen verregaand geüniformeerd kunnen worden. “Wij zijn ervan overtuigd dat standaardisatie voor alle ketenpartijen voordeel oplevert en zullen het bij onze processen stapsgewijs uitbreiden.”

Connectiviteit

Heeft u zelf ook behoefte aan efficiënte koppelingen met (keten)partners?
Loopt u zelf ook tegen dit soort uitdagingen aan met betrekking tot connectiviteit?

Neem contact op met ons via het contactformulier en laat ons u helpen.