arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Alle logistieke data via het Open Trip Model

Een blog van Menno Lambooy - specialist op het gebied van transport en ICT - over de essentiële rol die hij weggelegd ziet voor het Open Trip Model bij het beschikbaar stellen van logistieke data voor iedereen.

Alle logistieke data via het Open Trip Model

Initiatieven voor standaarden in de wereld van transport en logistiek zijn niet nieuw. Zo loopt het programma “Papierloos Transport” vanuit TLN ook al een paar jaar. Vooropgesteld: het is een complexe materie door de diversiteit aan leveranciers en systemen, een wisselende informatiebehoefte en vele belanghebbenden. Niet alle initiatieven uit het verleden zijn daarom even succesvol geweest.

Toch hebben we al hele mooie resultaten geboekt. Wat velen niet weten, is dat de TLN transportopdracht en standaard e-factuur (UBL) door echt veel vervoerders gebruikt worden. Mede dankzij het omarmen van deze standaarden door een aantal grote TMS leveranciers. En het mooie is: de behoefte aan standaarden is actueler dan ooit. Er gaat de komende jaren alleen maar meer data uitgewisseld worden. Niet alleen tussen bedrijven, maar ook tussen overheden en bedrijven. Denk hier bijvoorbeeld ook aan het onlangs geïntroduceerde DEFlog: Data Exchange Facility Logistics.